မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 7 May 2016

ငါးသံပုရာေပါင္း














ငါးသံပုရာေပါင္း

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ စလားဗီးယားငါး (သို ့) ကကတစ္ငါး - ၁ ေကာင္
၂။ ျကက္သားမွဳန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၃။ ေရ - ၁ ခြက္
၄။ သံပုရာသီး -၁ လုံး
၅။ ငရုတ္သီး - ၃ ေတာင့္ (သို ့)၅ ေတာင့္
၆။ ယိုးဒယားငံျပာရည္ -ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တက္
၉။ ဂ်င္း - လက္တ ဆစ္

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငါးကိုေရေဆးရ်္ ေရစစ္ထားျပီး ပန္းကန္ျပားတခုထဲထည့္ထားပါ။ ျကက္သြန္ျဖဴကို ပါးပါးလွီးထားပါ။ ငရုတ္သီးကို ကပ္ေက်းျဖင့္ အလယ္မွေနရ်္ ေဒါင္လိုက္ညွပ္ထားပါ။
၂။ ဂ်င္းကို ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဂ်င္းမွအ၇ည္ကို ငါးရဲ ့၂ဖက္လုံးေပၚကို ညွစ္ခ်ပါ။ (ဂ်င္းဖတ္မ်ားမယူပါ။)
၃။ ျကက္သားမွဳန္ ့ကို ေရ တခြက္ထဲတြင္ ေပ်ာ္သြားေအာင္ေဖ်ာ္ပါ။
၄။ ျကက္သားမွုန္ ့ေဖ်ာ္ထားေသာအရည္ထဲမွ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းကို ငါးေပၚဆမ္းပါ။ ျပီးေနာက္ ေပါင္းအိုးထဲတြင္ငါး ကို ၁၅ မိနစ္ခန္ ့ေပါင္းပါ။
၅။ ဒယ္အိုးတခုထဲတြင္ က်န္ေသာျကက္သားမွဳန္ ့ေ၇ေဖ်ာ္ထားေသာ အ၇ည္ကို တည္ပါ။ ထို ့ေနာက္ ျကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ ငရုတ္သီးထည့္ပါ။
၆။ ငံျပာရည္ နွင့္ သျကားကို ထည့္ပါ။ သံပုရာသီးကို အလွဆင္ရန္ သုံး ၀ိုင္းလွီးျပီး က်န္တာကို အ၇ည္ညွစ္ယူပါ။ သံပုရာ၇ည္ကိုနည္းနည္းခ်င္းထည့္ရ်္ အ၇သာျမည္းျကည့္ပါ။
၇။ ျပီးလွ်င္ အိုးထဲမွ အရည္ကို ငါးေပၚကိုေလာင္းခ်လိုက္ပါ။ သုံးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
(၁ခြက္ =240 ml= ရိုးရိုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml ၊ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)


 
Ei San's Homemade Inspiration
 & 
ပင္လယ္စာ ဟင္းလ်ာမ်ား


မာလာငါးေပါင္းခ်က္နည္း

















မာလာငါးေပါင္းခ်က္နည္း

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆလားဗီးယား ငါး (သိုု ့) ျကိုုက္နွစ္သက္ရာငါး - ၁ ေကာင္
၂။ မာလာငါး အႏွစ္ (Comment ပုုံတြင္ျပထားေသာအထုုပ္မွ) - ထမင္းစားဇြန္း၂ ဇြန္း (သိုု ့) အထုုပ္ ထဲမွ သုုံးပုုံတပုုံ
၃။ ေျမပဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၄။ ေလွာ္ထားေသာနွမ္း - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ပါးပါးလွီးထားေသာ ျကက္သြန္ျမိတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ခြဲ (သိုု ့) ျကိုုက္နွစ္သက္ သေလာက္
၆။ ပါးပါးလွီးထားေသာ တရုုတ္နံနံ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခဲြ (သိုု ့) ျကိုုက္နွစ္သက္သေလာက္
၇။ ဂ်င္း- လက္တဆစ္
၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၉။ ေ၇ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ဂ်င္းကိုမညက္တညက္ေထာင္းပါ။ သန္ ့စင္ထားေသာငါးကိုု ပန္းကန္တခုုထဲထည့္ရ်္ ဂ်င္း အ၇ည္ကိုု အေပၚမွညွစ္ခ်ပါ။ ငါးရဲ ့၂ဖက္လုုံးေပၚ ဂ်င္းရည္ ညွစ္ပါ။ထိုု ့ေနာက္ ငါးကိုု ၁၅ မိနစ္ (သိုု ့) မိနစ္ ၂၀ ခန္ ့ေပါင္းပါ။ ပန္းကန္ထဲတြင္ ေပါင္းထားေသာ ငါးမွ ထြက္လာေသာအ၇ည္မ်ားကိုု သြန္ပစ္ပါ။ (ထိုုအ၇ည္မ်ားတြင္ အညီွနံမ်ားပါသြားပါလိမ့္မည္။)
၂။ မာလာငါးအနွစ္လုုပ္၇န္အတြက္ အိုုးတခုုထဲတြင္ ဆီ၊ မာလာငါးအနွစ္၊ ေရ တိုု ့ကိုု တည္ပါ။အနွစ္မ်ား က်က္ျပီး အ၇မ္းပူလာလွ်င္ မီးဖိုုမီးပိတ္ပီး ေျမပဲ၊နွမ္း၊တရုုတ္နံနံ၊ ျကက္သြန္ျမိတ္တိုု ့ကိုု ထည့္ရ်္ နွံ ့ေအာင္ေမြွပါ။
၃။ ထိုု ့ေနာက္ ျပဳလုုပ္ထားေသာ မာလာငါးအနွစ္ကိုု ေပါင္းထားေသာ ငါးေပၚဆမ္းပါ။
၅။ အလြန္အရသာရွိျပီး ျပဳလုုပ္ရလြယ္ကူတဲ ့မာလာငါးေပါင္းကိုု ထမင္းပူပူျဖင့္သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။



Ei San's Homemade Inspiration 
ပင္လယ္စာ ဟင္းလ်ာမ်ား