မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 30 January 2016

ငွက္ေပ်ာဆႏြင္းမကင္း
















ငွက္ေပ်ာဆႏြင္းမကင္း


ပါဝင္ပစၥည္း
******
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး - အလံုး၂၀
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၁၀၀ဂရမ္
ေ႐ႊၾကည္မႈန္႔ အႏု - ၁၀၀ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၃လံုး
သၾကား - ၁၂၀ဂရမ္
ေထာပတ္/ဆီ -၁၀၀ဂရမ္
သစ္သီးေျခာက္အေရာ - ၁၀၀ ဂရမ္ (စပ်စ္ေျခာက္)
အုန္းနို႔ခရင္မ္ - ၃၀၀ ml
အုန္းသီးမႈန္႔ - တစ္ပန္းကန္ ၃၀ ဂရမ္
ဆား - လ႓က္ဇြန္း တဝက္
အေရာင္အနီ - ၃စက္
ဘိန္းေစ့ - တစ္ဇြန္း Tbsp
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာပထမဇလံုတခုတြင္ငွက္ေပ်ာသီးမွည့္ကိုအာလူးေခ်တံျဖင့္ေခ်ေပးပါ။
(၂)အားလံုးေၾကပါကက်န္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကို(ဘိန္းေစ့မွအပ)တခုဆီထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။ဂ်ံဳလံုးမ်ားမျဖစ္ေစရန္ေသခ်ာေမြေပးပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္အိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးမီးေပၚတင္ကာဆီျပန္လံုးလာသည္ထိေမြေပးၿပီးဆီလူးထားေသာမုန္႔ဖုတ္ဘမ္းတြင္မုန္႔နွစ္ကိုေလာင္းထည့္ပါ။
(၄)မ်က္နွာျပင္ညီေအာင္လုပ္ၿပီးအေပၚမွဘိန္းေစ့ျဖဴးကာအေပၚမီးမ်ားမ်ားေအာက္မီးနည္းနည္းျဖင့္ဖုတ္ပါ။Ovenအပူခ်ိန္အေပၚ၂၂၀ဒီဂရီေအာက္၁၂၀ဒီကရီျဖင့္၃၀မိနစ္ခန္႔ဖုတ္ပါ။၁၅မိနစ္တခါလွည့္ေပးပါ။
(၅)မုန္႔မ်က္နွာျပင္အေရာင္ရလ်ွင္မုန္႔ဘမ္းအလယ္ကိုတုတ္ေသးေသးျဖင့္ထိုးၾကည့္၍မုန့္သားက်က္မက်က္စစ္ၾကည့္ၿပီးမုန္႔သားက်က္ပါကထုတ္ယူအေအးခံ၍လိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ ။


Sofia Food Paradise 

ၾကက္ဥပူတင္း ♡ Pudding with Gelato


















ၾကက္ဥပူတင္း ♡ Pudding with Gelato


ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္ဥ - ၆လံုး
ႏြားနို႔ - ၆၅၀ ml
နို႔ဆီ - တစ္ဘူး
ဗနီလာ အနံ႔ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဂ်ံဳ - ၅၀ဂရမ္ (၄ဇြန္း စားပြဲဇြန္း)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
(၁)ovenကိုအပူခ်ိန္၂၀၀ဒီဂရီအပူေပးထားပါ။မုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းကိုေထာပတ္လူးထားပါ။
(၂)ၾကက္ဥ၊ႏို႔ဆီ၊ႏြားႏို႔၊ဗီနီလာဂ်ံဳတို႔ကိုႀကိ တ္စက္တြင္ထည့္ၿပီးေက်ညက္ေအာင္ႀကိတ္ပါ။
(၃)ေက်ညက္ပါကအိုးတခုထည္းသို႔ဇကာျဖင့္စစ္ခ်ၿပီးထည့္ပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္မီးဖိုေပၚတြင္မီးအေနေတာ္ျဖင့္တည္ၿပီးေမြတံျဖင့္အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။အခဲမ်ားမျဖစ္ေစရန္ေမြပါ။
(၅)ပူတင္းအႏွစ္မ်ားစတင္ပ်စ္လာပါကေထာပတ္လူးထားေသာဘမ္းတြင္ေလာင္းထည့္ၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးovenတြင္မိနစ္၃၀ခန္႔မ်က္ႏွာျပင္အေရာင္ရသည္ထိဖုတ္ေပးပါ။
(၆)အလယ္မုန္႔သားက်က္မက်က္အခ်ြန္တခုျဖင့္ထိုးၾကည့္ပါ။ၾကက္ဥနွစ္မ်ားကပ္ပါမလာေတာ့ပါကပူတင္းသားက်က္ပါၿပီ။
(၈)ပူတင္းသားက်က္ပါကေရခဲေသတၲာတြင္လံုးဝေအးသြားသည္ထိအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise