မဂၤလာပါ အာရွေရႊကမၻာေျမမွေႏြးေထြးစြာႀကိဳဆိုပါတယ္ အခုလိုအလည္လာေရာက္တဲ့အတြက္လည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္ အာရွေရႊကမၻာေျမသို႔အလည္ေရာက္ရွိလာၾကေသာ မိတ္ေဆြသူငယ္ခ်င္းမ်ားအားလံုးစိတ္ခ်မ္းသာကိုယ္က်န္းမာၿပီးေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ

Saturday 30 January 2016

႐ွမ္းဟင္းထုပ္






















႐ွမ္းဟင္းထုပ္ 

႐ွမ္းအစားအစာတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ဟင္းထုပ္ကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္တာေတြ႔ရပါတယ္။အခ်ိဳ႕ကၾကက္သြန္မိတ္တမ်ိဳးသာအသံုးျပဳၿပီးအခ်ိဳ႕ကမုန္လာထုပ္၊ငွက္ေပ်ာဖူး၊ၾကက္သြန္ဖူး၊ၾကက္သြန္နီတို႔ကိုအသံုးျပဳၾကပါတယ္။သတ္သတ္လြတ္ဟင္းထုပ္ျဖစ္ပါတယ္။အသားျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါကမိမိႏွစ္သက္ရာအသားငါးတို႔ျဖင့္ထည့္သြင္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္သြန္မိတ္ - တဆယ္သား
ဆန္မႈန္႔ - တဆယ္သား
ေကာ္မႈန္႔ သို႔ ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၃ ဇြန္း စားပြဲတင္္ဇြန္း
ဆီ - တစ္ဇြန္း
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆား - လိုသေလာက္
ၷနႏြင္းမႈန္႔ - အနည္းငယ္
ေရ - အနည္းငယ္
ငါးဟင္းထုပ္ျပဳလုပ္ပါက ငါးအသားျပားထြင္ၿပီးသား - လိုသေလာက္
ငွက္ေပ်ာဖက္ ထုပ္ရန္
တြဲဖက္စားသံုးရန္
**********
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
ဂ်ဴးျမစ္
ငရုပ္သီးေၾကာ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ဦးစြာၾကက္သြန္မိတ္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလက္တဆစ္ခန္႔ျဖတ္ထားပါ။
(၂)ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီး ေရကိုျဖည္းျဖည္း ဆီထည့္ၿပီးနယ္ေပးပါ။
(၃)ငွက္ေပ်ာဖက္ကိုမီးကင္ၿပီးသန္႔ရွင္းကာကေတာ့ပံုလုပ္ၿပီးစပ္ ထားေသာမႈန္႔နွစ္ကိုထည့္ပါ ။ ငါးထည့္လိုကထည့္ၿပီးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီးေပါင္းခံအိုးတြင္ထည့္ၿပီးမီးျပင္းျပင္းျဖင့္နာရီဝက္ခန္႔ေပါင္းၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ဂ်ဴးျမစ္၊ငရုပ္သီးေၾကာ္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise 

ငါးဆမူစာFish Lumpia






















ငါးဆမူစာFish Lumpia


လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
ငါးအသား - ၃၀၀ ဂရမ္
လီမြန္ - တစ္လံုး
ငရုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
parsley -အနည္းငယ္ (နံနံပင္ အစားထိုးနိုင္သည္)
ၾကက္သြန္နီ - တလံုး
ငရုပ္ပြ - တျခမ္း
မုန္လာဥနီ - ေသးေသးစိတ္ ၂ဇြန္း စားပြဲတင္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - နွစ္ေျမာင္း
ပင္စိမ္း႐ြက္ - နွစ္ခက္
ရွီတာခီ - ၂ပြင့္
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ဆီ - ၁ဇြန္း ; ေၾကာ္ရန္ဆီ
ေကာ္ျပန္ဖတ္ - တစ္ထုပ္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁)ဦးစြာအရိုးမပါေသာငါးအသားကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးလီမြန္အခြံျခစ္ထည့္ပါ။ငရုပ္ေကာင္းနွင့္ parsley ထည့္ၿပီးနယ္ေပးပါ။
(၂)ၿပီးလ်ွင္ငါးအသားကိုက်က္ေအာင္ေပါင္းေပးပါ။ေရနည္းနည္းျဖင့္ျပဳတ္၍လည္းရသည္။အေအးခံထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္နီ၊ျဖဴ၊ငရုပ္ခ်ိဳ၊ပင္စိမ္း႐ြက္၊မုန္လာဥနီ၊မွို တို႔ကိုေသးေသးစိတ္ၿပီးဆီသပ္ေၾကာ္ပါ။
(၄)အေအးခံထားေသာငါးနွင့္ဆီသပ္ထားသည္တို႔က္ုိေရာၿပီးေၾကေအာင္ေခ်ေပးပါ။
(၅)အရသာဆား၊ငရုပ္ေကာင္း၊ဟင္းခတ္မႈန္႔တို႔ျဖည့္စြက္ပါ။
(၆)အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာၾကက္ဥအစိမ္းတလံုးကိုေဖာက္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
(၇)ေကာ္ျပန္ဖတ္ခင္းၿပီးနွစ္သက္ရာပံုစံ၊အ႐ြယ္အစားထုပ္ၿပီးဆီ ပူပူ တြင္ေ႐ႊဝါေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ၿပီးမိမိနွစ္သက္ရာေဆာ့ျဖင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise 

ဘိန္းမုန္႔



















ဘိန္းမုန္႔

ဘိန္းမုန္႔ႀကိဳက္တဲ့ထဲမွာဆိုဖီယာလည္းတေယာက္အပါအဝင္မို႔အလြယ္တကူဝယ္စားလို႔မရတဲ့ေနရာေရာက္ေတာ့ပံုစံမ်ိဳးစံုစမ္းလုပ္ၾကည့္ဖူးပါတယ္။အႀကိမ္ႀကိမ္လုပ္ၾကည့္ေပမဲ့မေအာင္ျမင္လို႔pageေပၚမေရာက္ခဲ့ပါဘူး။ဒါေၾကာင့္ႁပီးခဲ့တဲ့တခါျမန္မာျပည္ျပန္ေတာ့နီးစပ္ရာေမးခဲ့တယ္။မေသခ်ာမေရရာနဲ႔မို႔ဘိန္းမုန္႔သြားဝယ္စားရင္းေရာင္းတဲ့ညီမေလးကိုေမးခဲ့တယ္အခ်ိဳးအတိက်မသိရေပမဲ့အနီးစပ္ဆံုးသိရေတာ့ထပ္ၿပီးျပန္လာစမ္းၾကည့္ရာမွာေတာ္ေတာ္ေလးစားေကာင္းတဲ့မုန္႔ေလးလုပ္ႏိုင္ခဲ့ပါတယ္။အခုလုပ္ထားတဲ့မုန္႔ႏွစ္အခ်ိဳးေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါ တယ္။ဘိန္းမုန္႔ႏွစ္သက္သူမ်ားေက်နပ္ၾကလိမ့္မယ္ေမ်ွာ္လင့္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၅ခ်ပ္စာ)
*********
ဆန္ေခ်ာ - တခြက္ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ေရ - ၁၅၀ ml
ထန္းလ်က္ရည္အပ်စ္ - ၆၀ gm
Yeast - ၁/၃ လၻက္ဇြန္း
Baking powder - ၁/၂ လၻက္ဇြန္း
ဆီ/ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဗီနီလာအန႔ံ - ၁/၂ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ေျမပဲ - ၅ဇြန္း
ဘိန္းေစ့ - ၅ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
အုန္းသီး - တစိတ္ ပါးပါးစိတ္
ေထာပတ္ - အနည္းငယ္ အိုးလူးရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဦးစြာဆန္ေခ်ာကိုေရ၂နာရီခန္႔စိမ္ထားၿပီးေရစစ္ထားပါ။ထန္းလ်က္ကိုပ်စ္ပ်စ္က်ိဳၿပီးအမိႈက္စစ္ထားပါ။
(၂)ေရစစ္ထားေသာဆန္ကိုေရ၁၅၀ ml ထည့္ၿပီးႀကိတ္စက္ျဖင့္ေၾကညက္ေအာင္ႀကိတ္ပါ။
(၃)ထန္းလ်က္ရည္ထည့္ေဖ်ာ္ပါ။ဆား၊ဗီနီလာyeast,BakingPowderေထာပတ္ဆီထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးတစ္နာရီခန္႔႔ႏွပ္ထားပါ။
(၄)အိုးမကပ္သည့္ဒယ္အိုးျပားေလးကိုအပူေပးကာေထာပတ္အနည္းငယ္လူးေပးပါ။
(၅)ေဖ်ာ္ထားေသာမုန္႔ႏွစ္ကိုသမေအာင္ေမြၿပီးႏွစ္ဇြန္းခပ္ထည့္ပါ။အေပၚမွေျမပဲဘိန္းေစ့ႏွင့္အုန္းသီးပါးပါးလွီးထားသည္ကိုျဖဴ းျပီးထည့္ပါ။
(၆)အေပၚမီးမသံုးထားသျဖင့္ေထာပတ္အနည္းငယ္လူးၿပီးအေပၚတဖက္ကိုအေရာင္ရေအာင္လွန္ေပးပါ။(ျဖည့္စြက္ခ်က္)မီးေသြးမီးအေပၚမီးမ်ားမ်ားေအာက္မီးနည္းနည္းနဲ႔ဖုတ္မွမုန္႔ပိုပြပါတယ္ဒီမွာေတာ့မီးေသြးမ႐ွိလို႔အေပၚေအာက္မီးမေပးႏိုင္ပါ။
(၇)ႏွစ္ဖက္အေရာင္ရပါကထုတ္ယူၿပီးပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
***အငံျပဳလုပ္လိုပါကမုန္႔ႏွစ္ေဖာက္ခ်ိန္ထန္းလ်က္ရည္မထည့္ဘဲမုန္႔ဖုတ္ခ်ိန္တြင္ပဲျပဳတ္ႏွင့္ႏွမ္းျဖဴးကာျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။


Sofia Food Paradise

ငွက္ေပ်ာထုပ္ ♡ Banana in Sticky Rice

















ငွက္ေပ်ာထုပ္ ♡ Banana in Sticky Rice

ေကာက္ညင္းငွက္ေပ်ာထုပ္ကိုေနရာေဒသအလိုက္ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စားၾကတဲ့ထဲကျမန္မာေကာက္ညင္းထုပ္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ မိမိႏွစ္သက္ရာအရြယ္ထုပ္ႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (၈ထုပ္ )
*********
ေကာက္ညင္းဆန္ - ၄ခြက္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္
ရခိုင္ငွက္ေပ်ာသီး - ၈လံုး
ငွက္ေပ်ာဖတ္ - ထုပ္ရန္
သၾကား -ျဖဴးစားရန္
အုန္းသီးဆံ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေကာက္ညင္းကိုေလးနာရီခန္႔ေရစိမ္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၂)ငွက္ေပ်ာဖတ္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးမီးျပၿပီးအေနေတာ္အရြယ္ျဖတ္ဆီလူးထားပါ။
(၄)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကေကာက္ညင္း၃ဇြန္းျဖန္႔ထည့္ပါ။အလယ္တြင္ငွက္ေပ်ာသီးတစ္လံုးထည့္ၿပီးအေပၚမွေကာက္ညင္းျပန္အုပ္ကာလံုေအာင္ထုပ္ပါ။
(၅)အားလံုးထုပ္ၿပီးပါကႏွစ္ထုပ္တြဲႀကိဳးျဖင့္ခ်ည္ၿပီးေပါင္းအိုးတြင္ထည့္ကာတစ္နာရီျပဳတ္ပါ။
(၆)ေကာက္ညင္းက်က္ျပီးငွက္ေပ်ာသီးႏူးအိပါကဆယ္ယူအေအးခံကာအုန္းသီးသၾကားျဖဴးၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise  

မုန့္ေမာင္ႏွမ = မုန့္အုပ္ = မုန့္လင္မယား



















မုန့္ေမာင္ႏွမ = မုန့္အုပ္ = မုန့္လင္မယား heart emoticon


ျမန္မာသားေရစာမုန္႔တမ်ိဳးျဖစ္တဲ့မုန္႔လင္မယား၊မုန္႔အုပ္၊မုန္႔ေမာင္ႏွမလို႔ေခၚၾကတဲ့မုန္႔႔ေ လးကိုျ မန္မာတိုင္းႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ဒီမုန္႔ေလးနဲ႔ပတ္သတ္ၿပီးငယ္ဘဝအမွတ္တရေလး႐ွိပါတယ္။ဆိုဖီယာငယ္ငယ္ကတည္းကမုန္႔႔လုပ္ဟ င္းခ်က္အရမ္းဝါသနာပါခဲ့ေတာ့တတိယတန္းေက်ာင္းပိတ္ရက္မွာအသုပ္စံု၊ဆန္ခ်ိဳေအး၊အုန္းႏို႔ေခါ က္ဆြဲမုန္႔လင္မယားေတြလုပ္ေရာင္းခဲ့ဖူးတယ္။ကိုယ္လုပ္ခ်င္တဲ့မုန္႔႔လည္းလုပ္ရေ တာ့ေပ်ာ္တာေပါ့ေနာ္ 

။မုန္႔လုပ္နည္းအ ခ်ိဳးမ်ားကတေယာက္နဲ႔တေယာက္အနည္းငယ္ကြဲျပားၾကပါတယ္။ေက်ာင္းပိတ္ရက္မွာအိမ္မွာဘဲသန္႔႐ွင္းလတ္ဆပ္ၿပီးသားငယ္သမီးငယ္မ်ားပါပါဝင္ကူညီလုပ္ကိုင္ေပးရင္းတေပ်ာ္တပါးလုပ္စားႏိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
မုန္႔ႏွစ္ရည္တြင္ပါဝင္ပစၥည္း (အခုေရ၈၀ခန္႔)
******************
ဆန္မုန္႔ - ႏို႔ဆီဘူးေလးခြက္
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ပဲမႈန္႔စိမ္း - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ဖီးၾကမ္းငွက္ေပ်ာ - တစ္လံုး
ဆား - ႏွစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ေဆာ္ဒါ - လၻက္ဇြန္း တဝက္
ေရက်က္ေအး - ၁.၃လီတာ
**ဆန္ေရစိမ္ႀကိတ္လိုပါကဆန္ၾကမ္းတျပည္ေကာက္ညင္းဆန္လက္တဆုပ္နာရီဝက္ေရစိမ္ေရစစ္ၿပီးႀကိတ္ပါ။
တြဲဖက္လိုအပ္ပစၥည္း
***************
ၾကက္သြန္မိတ္
နံနံပင္
ပဲျပဳတ္ တစ္ပန္းကန္
ဆားႏွမ္းေထာင္း
ဆီ ေၾကာ္ရန္
ငံုးဥ လိုသေလာက္
အခ်ဥ္ရည္တြင္ပါဝင္ပစၥည္း
******************
မန္က်ည္းမွည့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ
င႐ုပ္သီးစိမ္း
ထန္းလ်က္
ဆား
ဟင္းခပ္မႈန္႔
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
*************
(၁)ဦးစြာပထမမုန္႔ႏွစ္ရည္တြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကိုေရာစပ္ထားပါ။ ဆန္မုွန္႔အေျခာက္အသံုးျပဳပါကမိနစ္၃၀ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
(၂)မုန္႔ႏွစ္ရည္တြင္ၾကက္သြန္မိတ္နံနံပင္ထည့္ေမြပါ။
(၃)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကမုန္႔လုပ္သည့္အိုးအပူေပးကာဆီလူးၿပီးမုန္႔ႏွစ္ရည္ထည့္ကာပဲျပဳတ္ႏွမ္းေထာင္းျဖဴးကာအေရာင္ရသည္ထိထားပါ။အေရာင္ရပါကမုန္႔ႏွစ္ခုအုပ္ေပးၿပီးပူပူေႏြးေႏြးကို အခ်ဥ္ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise 

ဆူကီ

















ဆူကီ

ဆူကီခ်က္နည္းကဆယ္မိုင္အခ်ိဳပြဲနဲ႔ခ်က္နည္းတူပါတယ္။အုန္းႏို႔ ႏြားႏို႔ ႏု႔ိစိမ္းႏွစ္သက္ရာအစားထိုးအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆူကီေျခာက္ - ၁၆၀ ဂရမ္ (တစ္ဆယ္သား)
ႏြားႏို႔ - တစ္လီတာ
ေရ - တစ္လီတာ
ႏို႔ဆီ - တစ္ဘူး
ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သာကူေစ့ - ၁၀၀ ဂရမ္
သီဟိုေစ့ သို႔ Almond - ၁၀၀ဂရမ္
ဖာလာေစ့ - ႏွစ္ေစ့
အုန္းသီး၊ စပ်စ္ေျခာက္၊သစ္သီးေျခာက္ - အေပၚမွတင္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာအိုးေသးေသးတခုေ၇တည္ၿပီးဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ထည့္ကာ၅မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။သာကူအဆံေပ်ာက္ခါနီးတြင္မီးပိတ္ၿပီးအဖံုးအုပ္ထားပါ။
(၂)ဆူကီက်ိဳမည့္အိုးတြင္ႏြားႏို႔၊ေ၇၊ႏို႔ဆီ၊ဖာလာေစ့၊သိဟိုဠ္ေစ့၊သို႔မဟုတ္Almondေစ့ေသးေသးစိတ္၊ေထာပတ္တို႔ကိုထည့့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၃)ဆူကီေျခာက္ေလွာ္ၿပီးသားမဟုတ္ပါကေထာပတ္အနည္းငယ္ျဖင့္ေလွာ္ေပးပါ။
(၃)ျပဳတ္ထားေသာသာကူေစ့ကိုေ၇ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၄)တည္ထားေသာႏြားႏို႔အိုးဆူပြက္ပါကဆူကီေျခာက္ကိုထည့္ပါ။ေရစစ္ထားေသာသာကူေစ့ထည့္ပါ။
(၅)၅မိနစ္ခန္႔ဆူပြက္ပါကမီးပိတ္အဖံုးအုပ္ကာဆယ္မိနစ္ခန္႔ဆူကီေစ့မ်ားႏွပ္သြားသည္ထိထားၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာအုန္းသီး၊စပ်စ္ေျခာက္၊သစ္သီးေျခာက္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။


Sofia Food Paradise 

ဆယ္မိုင္ ♡ Semiya Payasam




















ဆယ္မိုင္ ♡ Semiya Payasam 


ဆယ္မိုင္လို႔လူသိမ်ားတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးကိုအိႏၵိယ၊ပါကစၥတန္၊နီေပါ၊ဘဂၤလားေဒ့ခ်္၊သီရိလကၤာေတြမွာေတာ့ေမြးေန႔ပြဲ၊မဂၤလာပြဲေတြမွာ႐ိုးရာအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းေလ့႐ွိတဲ့အခ်ိဳပြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။မအီမစိမ့္ဘဲအေမြးနံ႔ေလ်ာ့ၿပီးလုပ္ထားတဲ့ဆိုဖီယာရဲ႕ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆယ္မိုင္ေျခာက္ - ၁၇၅ ဂရမ္ (ေလွာ္ၿပီးသား အမ်ွင္ေသး)
ႏြားႏို႔ - တစ္လီတာ
ေရ - တစ္လီတာ
ႏို႔ဆီ - တစ္ဘူး
ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
သာကူေစ့ - ၁၀၀ ဂရမ္
သီဟိုေစ့ သို႔ Almond - ၁၀၀ဂရမ္
ဖာလာေစ့ - ႏွစ္ေစ့
အုန္းသီး၊ စပ်စ္ေျခာက္၊သစ္သီးေျခာက္ - အေပၚမွတင္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
(၁)ဦးစြာအိုးေသးေသးတခုေ၇တည္ၿပီးဆူပြက္ပါကသာကူေစ့ထည့္ကာ၅မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ပါ။သာကူအဆံေပ်ာက္ခါနီးတြင္မီးပိတ္ၿပီးအဖံုးအုပ္ထားပါ။
(၂)ဆယ္မိုင္က်ိဳမည့္အိုးတြင္ႏြားႏို႔၊ေ၇၊ႏို႔ဆီ၊ဖာလာေစ့၊သိဟိုဠ္ေစ့၊သို႔မဟုတ္Almondေစ့ေသးေသးစိတ္၊ေထာပတ္တို႔ကိုထည့့္ၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၃)ဆယ္မိုင္ေျခာက္ေလွာ္ၿပီးသားမဟုတ္ပါကေထာပတ္အနည္းငယ္ျဖင့္ေလွာ္ေပးပါ။
(၃)ျပဳတ္ထားေသာသာကူေစ့ကိုေ၇ေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
(၄)တည္ထားေသာႏြားႏို႔အိုးဆူပြက္ပါကဆယ္မိုင္ေျခာက္ကိုအနည္းငယ္ခ်ိဳးၿပီးထည့္ပါ။ေရစစ္ထားေသာသာကူေစ့ထည့္ပါ။
(၅)ျပန္လည္ဆူပြက္ပါကမီးပိတ္အဖံုးအုပ္ကာဆယ္မိနစ္ခန္႔ ဆယ္မိုင္ေျခာက္မ်ားႏွပ္သြားသည္ထိထားၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာအုန္းသီး၊စပ်စ္ေျခာက္၊သစ္သီးေျခာက္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
****
ဆယ္မိုင္အမ်ွင္ႀကီးျဖစ္ပါကအခ်ိန္အနည္းငယ္ၾကာဆူပြက္ေအာင္တည္ထားႏိုင္ၿပီးအမ်ွင္ေသးျဖစ္ပါကဆူပြက္သည္ႏွင့္မီးပိတ္အဖံုးပိတ္ထားပါ။


Sofia Food Paradise 

ေ၇ႊရင္ေအး






















ေ၇ႊရင္ေအး


ေ၇ႊ၇င္ေအးကိုျမန္မာျပည္မွာေတာ့အလြယ္တကူဝယ္စားလို႔၇ေပမဲ့အေဝးေ၇ာက္ေနခ်ိန္ေတာ့စားခ်င္တိုင္းမ၇ႏိုင္ေတာ့ကိုယ္တိုင္လုပ္စားျဖစ္သြားတာပါ။ေ၇ႊ၇င္ေအးတခြက္ကိုယ္တိုင္လုပ္စား၇ဖို႔ျပင္ဆင္၇မဲ့အဆင့္မ်ားပါတယ္။
ေ၇ႊ၇င္ေအးအတြက္လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား
***********************
အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ
ေက်ာက္ေက်ာ (ႏွစ္သက္၇ာအေ၇ာင္)အစိမ္း / အနီ
မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္
သာကူေစ့
ေပါင္မုန္႔
ေကာက္ညင္းေပါင္း
အုန္းႏို႔သၾကား၇ည္
ႏို႔စိမ္း (ႏွစ္သက္က)
ေဆးကုလားမ
ေ၇ခဲတုံး
(၁)အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ
**************
ေက်ာက္ေက်ာမုွန္႔ -၁၀ ဂရမ္
သၾကား -၂၅၀ ဂရမ္
အုန္းႏို႔ခရင္မ္ - ၂၀၀ml
ေ၇ - ၈၀၀ ml
အိုးတခုတြင္သၾကား၊ေ၇၊အုန္းႏို႔၊ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔တို႔ကိုထည့့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုတြင္က်ိဳပါ။ဆူပြက္ပါကဘမ္းတြင္သြန္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
မွတ္ခ်က္။အုန္းႏို႔ပမာဏမ်ားပါကေက်ာက္ေက်ာႏွစ္လႊာမျမင္၇ဘဲအျဖဴေ၇ာင္တစ္ထပ္တည္းျဖစ္တတ္ပါတယ္။
(၂)ကာလာေက်ာက္ေက်ာ
**************
ေက်ာက္ေက်ာမုွန္႔ -၁၀ ဂရမ္
သၾကား -၂၅၀ ဂရမ္
ေ၇ - တစ္လီတာ
အိုးတခုတြင္သၾကား၊ေ၇၊ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုတြင္က်ိဳပါ။ဆူပြက္ပါကခြက္တြင္ႏွစ္ခြက္ခြဲ၍သြန္ထည့္ၿပီးႏွစ္သက္၇ာအေ၇ာင္၊အစိမ္း၊အနီထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီး အေအးခံထားပါ။
(၃)အုန္းႏို႔သၾကား၇ည္
************
အုန္းသီးမွအ၇ည္ညစ္ထားေသာအုန္း၇ည္သို႔မဟုတ္ready madeဘူးကိုကိုုယ္ႏွွစ္သက္၇ာအေနထားထိေ၇ေ၇ာပါ။သၾကားထည့္ၿပီးေပ်ာ္ေအာင္ေမြၿပီးအေအးခံထားပါ။ႏို႔စိမ္းကိုတခါတည္းေ၇ာလိုကေ၇ာထားပါ။
(၄)ေကာက္ညင္းကိုေ၇စိမ္ၿပီးေပါင္းထားပါ။
(၅)သာကူေစ့က်ိဳ၇န္အိုးတခုတြင္ေ၇ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။သာကူေစ့ကိုေ၇ေဆးထားပါ။ေ၇ဆူပါကသာကူေစ့ခ်ၿပီးအိုးမကပ္ေအာင္ေမြေပးပါ။အေ၇ာင္ျဖင့္လိုခ်င္ပါကအေ၇ာင္ထည့္ပါ။ျပန္ၿပီးဆူပြက္ပါကမီးပိတ္ၿပီးအဖံုး၅မိနစ္ခန္႔အုပ္ထားပါ။အတြင္းမွဝတ္ဆံေလးမ်ားေပ်ာက္သြားပါကဇကာတြင္သြန္ခ်ၿပီးေ၇စစ္ကာေ၇ေအးေလာင္းကာခြက္တခုတြင္ထည့္ထားပါ။
(၆)ေဆးကုလားမကိုေ၇စိမ္ထားပါ။(အခ်ိဳ႕လည္းအေ၇ာင္ေလးထည့္ပါတယ္)
(၇)မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ကိုေတာ့ေစ်းကဝယ္ယူၿပီးေ၇ခဲထည့္ကာေအးေအာင္ျပဳလုပ္ထားပါ။ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္လိုပါကမုန္႔လက္ေဆာင္းလုပ္နည္းမွာမုန္႔ဖက္လုပ္နည္းတင္ေပးထားပါတယ္။
(၈)ကာလာေက်ာက္ေက်ာေလးမ်ားကိုျခစ္ျဖင့္အမ်ွင္ေလးမ်ားျခစ္ထားပါ။အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာကိုထူထူလွီးထားပါ။
(၉)ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကပန္းကန္တြင္ေက်ာက္ေက်ာ၊ေပါင္မုန္႔၊သာကူေစ့၊မုန္႔လက္ေဆာင္း၊အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ၊ေဆးကုလားမ၊ေကာက္ညင္းေပါင္းတို႔ကိုထည့္ပါ။စားခါနီးမွသာအုန္းႏို႔သၾကား၇ည္ႏွင့္ႏို႔စိမ္း၊ ေ၇ခဲတံုးေလးမ်ားထည့္ကာသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။ေျမဇာဥဆႏြင္းမကင္းကခြာ၇တာအနည္းငယ္လက္ဝင္ၿပီးအ၇သာမွာေတာ့အမွန္တကယ္ကိုထူးျခားလွပါတယ္။Sis Lin Thawdar ရဲ႕နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္ ။ေက်းဇူးပါ Sis smile emoticon 

Sofia Food Paradise  


Peanut Candy



















Peanut Candy heart emoticon

Peanut Candy ျပဳလုပ္ရန္လိုအပ္ေသာပစၥည္း
သၾကား - ၂၀၀ဂရမ္
ေျမပဲ - ၁၅၀ ဂရမ္
နွမ္း - ၅၀ဂရမ္
အုန္းသီးေျခာက္ - ၂၀ဂရမ္
သံပုရည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ေရ - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဆီ - လ႓က္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
(၁)Peanut Candy ထည့္မည့္ဘမ္းတြင္ဆီစိမ္စကၠဴခင္း ၿပီးနွမ္း တဇြန္း ကိုမ်က္နွာျပင္အနွ႔႔ံျဖဴးထားပါ။ နွမ္းတဇြန္းကိုအေပၚျဖဴးရန္ေဘးဖယ္ထားပါ။ေမြမည့္ဇြန္းကိုဆီလူးထားပါ။
(၂)ဖန္ပန္းကန္လံုးတခုတြင္သၾကား၊ေရ နွင့္သံပုရာရည္ကိုထည့္ၿပီး microwave တြင္ ၂မိနစ္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ထုတ္ယူၿပီးပန္းကန္ကိုေစာင္းလွည့္ေပးၿပီးေနာက္ထပ္၁မိနစ္ခြဲခန္႔caramelအေရာင္နီလာသည္ထိထည့္ပါ။ microwave မသံုးဘဲမီးဖိုတြင္လည္းလုပ္နိုင္ပါတယ္။
(၃)caramel အေရာင္ရလ်ွင္ဖယ္ထုတ္ၿပီးသၾကားရည္ထည္းသို႔ ေျမပဲ၊နွမ္းနွင့္အုန္းသီး ဖတ္တို႔ထည့္ၿပီးခပ္ျမန္ျမန္ေမြေပးပါ။
(၄)သၾကားရည္နွင့္ေျမပဲနွမ္းတို႔သမေအာင္ေမြၿပီးပါကနွမ္းျဖဴးထားေသာဘမ္းထဲသို႔ထည့္ၿပီးမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ဖိေပးပါ။ဖယ္ထားေသာနွမ္းကိုအေပၚမ်က္နွာျပင္တြင္ျဖဴးေပးၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔အေအးခံထားပါ။
(၅)ဆယ္မိနစ္ျပည့္ပါကခပ္ေႏြးေႏြးအေနထားတြင္ဘမ္းထည္းမွထုတ္ ယူၿပီးဓားကိုဆီလူးကာလိုသလိုလွီးျဖတ္ေပးပါ။ေအးသြားလ်ွင္ျဖတ္၍မရပါ။ျဖတ္ၿပီးသားအုန္းသီးနံွ႔ေမြးေမြးေျမပဲခ်ိဳခ်ဥ္ေလးမ်ားကိုလံုးဝေအးသည္ထိအေအးခံၿပီးေလလံုေသာဘူးတြင္သိမ္းဆည္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ



Sofia Food Paradise 

အာလူးဆႏြင္းမကင္း
















အာလူးဆႏြင္းမကင္း

အလွဴပြဲဧည့္ခံပြဲေတြမွာအခ်ိဳပြဲအျဖစ္တည္ခင္းေလ့ရွိတဲ့အာလူးဆႏြင္းမကင္းကိုလူတိုင္းသိၿပီးသားျဖစ္မွာပါတေယာက္နဲ႔႔တေယာက္လုပ္နည္းေလးေတြအနည္းငယ္မတူကြဲျပားနိုင္တာမို႔ဆိုဖီယာရဲ႕လုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အာလူး - တစ္ကီလို 
ဂ်ံဳ - ၃၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၅၀၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
အုန္းသီး - တျခမ္း
အုန္းနို႔ - ၁၀၀ ml
ႏြားနို႔ - ၁၀၀ ml
ၾကက္ဥ - ၄လံုး
ဆား - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**************
(၁)အာလူးကိုေရေဆးၿပီးႏူးအိေအာင္ျပဳတ္ၿပီးအခြံသင္ထား ပါ။
(၂)ဇလံုတလံုးတြင္အာလူးသင္ၿပီးသားကိုထည့္ၿပီးအာလူးေခ်တံျဖင့္ေၾကေအာင္ေခ်ေပးပါ။
(၃)အာလူးအားလံုးေၾကပါကၾကက္ဥ၊ဆား၊သၾကား၊ဂ်ံဳ၊ေထာပတ္၊အုန္းသီး၊အုန္းနို႔၊ႏြားနို႔တို႔ကိုထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမြေပးပါ။အုန္းနို႔ေလ်ာ့လို၍ႏြားနို႔အစားထိုးထားျခင္းျဖစ္ပါ တယ္။
(၄)အားလံုးသမသြားပါကဆီသုတ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေပၚမီးေအာက္မီးျဖင့္အေရာင္ရသည္ထိဖုတ္ပါ။OVEN သံုးၿပီးဖုတ္ပါက၂၀၀ ' C ျဖင့္ ၄၅မိနစ္ခန္႔အေရာင္ရသည္ထိ ဖုတ္ပါ။အတြင္းမွမုန္သားက်က္မက်က္ကိုအခ်ြန္တခုျဖင့္ထိုးၾကည့္ပါမုန္႔နွစ္မ်ားကပ္ပါမလာေတာ့ပါကမုန္႔သားက်က္ပါၿပီ
(၅)အေရာင္ရလာပါကထုတ္ယူအေအးခံထားၿပီး လံုးဝေအးသြားပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
****
တစ္ကီလို - ၆၂က်ပ္သား
တဆယ္သား - ၁၆၀ ဂရမ္


Sofia Food Paradise

ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္း
















ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္း


ေျပာင္းဖူးနွစ္သက္သူမ်ားအတြက္အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမဲ့ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။အရသာခ်ိဳစိမ့္ေမြးလွတဲ့ဒီမုန္႔္လုပ္နည္းေလးကသူငယ္ခ်င္းလင္းေသာ္တာရဲ႕လုပ္နည္းေလးကိုအေျခခံၿပီးအနည္းငယ္ျပင္၍ျပဳလုပ္ထားျခင္းျဖစ္၍သူငယ္ခ်င္းကိုလည္းေက်းဇူးတင္ေၾကာင္းေျပာပါရေစရွင္။အလွဴမဂၤလာပြဲမ်ားတြင္ထူးျခားတဲ့ေျပာင္းဖူးဆႏြင္းမကင္းေလးနဲ႔တည္ခင္းနိုင္ဖို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ထိုင္ဝမ္ေျပာင္းဖူး - ေလးဖူး
သၾကား - ၃၀၀ ဂရမ္
ေ႐ႊၾကည္ - ၃၆၀ ဂရမ္
ဆား - ႏွစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
အုန္းနို႔ - ၄၀၀ ml
ႏြားနို႔ - ၅၀၀ ml
ၾကက္ဥ - ၄လံုး
ေထာပတ္ - ၁၅၀ ဂရမ္
ဆီ - ၅၀ဂရမ္
ဘိန္းေစ့ - နွစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေျပာင္းဖူးကို အေစ့ေႁခြၿပီးအုန္းနို႔နွင့္ႏြားနို႔ထည့္ၿပီး့စက္ျဖင့္ႀကိတ္ပါ ။(၂)ၿပီးလ်ွင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးေထာပတ္မွအပထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။(၃)အိုးတခုကိုအပူေပးၿပီးေထာပတ္ထည့္ကာေျပာင္းဖူးအေရာကိုထည့္က်ိဳေပးပါ။(၄)တေျဖးေျဖးပ်စ္ၿပီးလံုးလာပါကဆီသုပ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ညိွကာအေပၚမွဘိန္းေစ့ျဖဴးၿပီးovenတြင္အေပၚမီး၂၀၀ဒီဂရီေအာက္မီးအနည္းငယ္ျဖင့္မိနစ္၃၀ခန္႔ဖုတ္ကာအေအးခံၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

Sofia Food Paradise